26 Ocak 2009 Pazartesi

Çıldırmayı özlemişiz..


Maçtan önce 4-0 yeneceğimizi söyleseler inanmazdım. Hatta galip geleceğimizden bile ümitsizdim, herkes gibi.. Maç öncesi 12de buluşup paf maçını izleyip piiz yapmayı planlamıştık ama hasta oluşum ve babamın iş çıkarıp beni rehin almasıyla 1 saat geç kaldım, paf maçını ve piizi kaçırdım. Paflar 3-0 dan geri gelip 4-3 almışlar maçı. Çok üzüldüm izleyemediğim için.


Stada girdik maraton yine tıklım tıklımdı bi koltuğa 2 kişi basıyorduk. Son ümidimizdi hacettepe maçı, ayakta kalmaya çalışan bi boksör gibiydik. Bi yumruk yesek nakavt olacaktık.

Kamp döneminde futbolcularının alayı giden bi takım. kalan diğerlerininde beş kuruş almadan oynadıklarını söyledikleri bi takımdan ümitlide değildik. Son anda daha bi kaç gün önce bi sürü adamla anlaşıldı ( Luka Zinko, Akeem Agbetu, Ramal Hüseynov, Reshat Sadıgov, Levent Kartop, Hasan Uğur, Ali Bayraktar, Cem Sinan Vergül, Ergin Yücetaş, Uğur Daşdemir, Koray Göksu) Bu kadar transferi görünce yine sezon başındaki gibi, "geç yapılan çok sayıda transfer var ve elimizde patlar" diye düşündüm.. Hİç bloga eklemedim önemli bi haberdi oysa bu transferler.


Dün bu transferden bi çoğu forma giydi. En çok sevindiğim olay ise kalede Kılıçarslan ile başlamamız oldu.

Kılıçarslan, Sadıgov, Cesar, Hasan, Taner, Zinko, Murat Hacıoğlu, Emrah, Uğur, Serkan, Akeem Agbetu

Böyleydi kadro. Sahaya çıktıklarında hangisi kim kesemedik Ozan başkan "tanıtıcı bi broşür filan verselerdi" dedi. sonra yavaşta tribüne çağırdık Ayew'den sonra tribünlerin sevgilsi olacak Akeem'imiz oldu. Akem Akem Akem Akem
diye bağrdık. tribünleri o da sevmiş dönüp dönüp bizi selamladı.

Taner Gülleri daha maçın başında defansın arkasına sızıp iki savunmacıyı peşine taktı ceza sahasının sağından içeri girerken solda bomboş Akeem'e çıkardı topu o da eşek değil ya boş kaleye attı. Çıldırdık!!

Daha bu golün gazı geçmeden bi serbest vuruşta topu ileriye doğru attık, hafiften şişirmece bi toptu. Sağolsun kaleci Recep yumrukla uzaklaştırmaya çalışıp beceremeyince Hacıoğlu dokundu topa Taner'in önünde kaldı o vurdu gol oldu. Yine Çıldırdık!!

ilk yarım saat sonunda 2-0ın rahatlığıyla takımda tribünde bizde durduk. Bu ara Hacettepe'nin bi kaç atağı oldu. Kılıçarslan bomba gibiydi adeta Stingaciu gibi atladı toplara. Tribünler devreye girerken hep bir ağızdan bağırıyordu "Kılıçarslan" diye..

Acaba rakip Hacettepe diye mi böyle iyi oynuyorduk yoksa yeni transferler filan takım iyiye mi gidiyordu. Akeem sol kanatta, ikinci yarı bizim önümüzde olacaktı iyi makara yaparız diye sevindik, gerçi hoca onu 60larda filan çıkardı ama olsun yerine ilk yarıda eşofmanını çıkaramayan Patrice bi başka siyahımız girdi.

ikinci yarıyada iyi başladık top yapan oyun oynayan bizdik. Pek pozisyonda vermedik alanları iyi kapadık. ilk kez bir araya gelen savunma için çok iyiydi. Reşad Sadıkov, Azerbaycan milli takım kaptanı defansta top geçer adam geçmez misali bi adama benziyor. Bi pozisyonda topa hiç bakmadan direk rakibi indirince anladım bunu. İnşallah ilerde başımızı yakmaz kırmızı görüp. Boyu pek uzun olmamasına rağmen her kafa topuna çıktı bazen topa bazen rakibe vurdu, dengesini filan bozdu işte.


Sağ bekte oynayan Serkan yerine Hamza girdi oyuna. Engin İpekoğlu bazı maçlarda oynatmıştı Hamza'yı ve önceki seneye göre kendini ne kadar geliştridiğini yazmıştım. Taner'e attığı ara pası çok iyiydi ve Taner yine çok klas bi vuruşlar Recep'e hareket şansı bile vermeden golü attı.. Çıldırın ulann!!!

Hacıoğlu ikinc yarı yoruldu açıkca belliydi Onun yerine Serdar Topraktepe girdi. Fena oynamadı Hacıoğlu. Taner'in arkasında oynadı. Topu tuttu oyunu açtı filan.

Artık maç bitti 3 puan aldık sevinci içindeydik. Sağ çaprazdan öyle güzel bi gol attıki Hamza, kendiside şaşırdı. Tribünde bi ara Tsubasa Hamza oooo Tsubasa Hamzaaa diye bağırdık. Gel de Çıldırma!!

Uğur için iki çift laf etmezsek olmaz!..

Daha bi hafta oldu belkide profesyonel sözleşme imzaladığı Uğur Daşdemir'in. daha 18 yaşında bu maçla ilk kez A takım forması altında hemde ilk 11de sahaya çıktı. teknik direktörümüzüde kutluyorum. Böyle gençleri oynatmak iyi veya kötü bizi sevince boğdu. hele Uğur bu kadar güzel oynayınca "bunca zamandır sağ kanatta Musa Büyük'le Bülent Bölükbaşı'na haybeye katlanmışız" dedik. Uğur maç sonunda sezonun ilk yarısı tribünden izlediğim abilerimle aynı takımda oynadım çok heyecanlandım demiş. Zaten belliydi acaip heyecanlıydı. her topa koştu o heyecanla. kondüsyonunu son dakikalara kadar koruyamadı böyle yaparak. Zamanla heyecanınıda atar ve elalemin Arda'sı Messi'si varsa bizimde Uğur'umuz var dedirtir bize inşallah..!! Umut Kekilli'ye 2 sezondur patlama yapacak diye bakıyorduk ama elimizdeki gençlerimizi göremiyormuşuz. Bu maçın en çok sevindiğim olayı olmuştur Uğur'un böyle iyi oynaması hele ki ilk 11de oynaması..


Maç sonunda stadyumdan ayrılırmak gelmedi içimden. Epeydir böyle bi sevinç yaşamıyoruk. Ama çok fena hastaydım ve terlemiştim. Hemen eve gidip duş aldım yattım. Yazıda bugüne kaldı.. Umut fakirin ekmeği diye boşuna dememişler. Gençler maçınıda alalım görün bakın neler oluyor buralarda..


Photobucket



4 yorum:

scapula dedi ki...

Reklamsız forma çok güzel yalnız...

Dobrowski dedi ki...

evet forma böyle daha güzel. ancak yönetimin mallığı yine göz önüne çıkıyo. tüpraş ile sponsorluk anlaşması bitmiş. bunlar hala kimseyi bulamamışlar :/

Robaggio dedi ki...

bu maçın özetine akeem ve uğur desek olacak galiba...
tuttuğum takımın futbolcusunu sevme hissiyatını özlemişim arkadaş :D
(söz taner'den dışarı)

mgaltan dedi ki...

bu maç yazısına "bıdıbıdı" eklememek olmaz... her yönüyle güzel özetlemişssin maç konusundaki düşüncelerimizi başkanım. çıldırmayı özlemişiz gerçekten de. akıllı oynadık,biRaz daha uyumlu olduğumuzda herkes de görecek ki rahat rahat bu ligde kalırız biz.düşüncem şu ki asıl Körfez bu haftaki gençler maçında göülecek ancak takım şu halinin üzerine hiç bir şey katmasa bile konya denizli ve hacettepenin üzerinde bitirebilir bu ligi,antrenman yapmış,taktik çalışmış bir "yeni" Kocaelispor ise çok ses getirecektir . Korkumu ise ünlü fransız komutan napoleon özetlemiş zamanında : para para para