20 Ocak 2009 Salı

Kwame Ayew

ayew
28 aralık 1973 doğumlu olduğu yazıyor.
Fazla kalmadı ama hala unutulmadı buralarda Ayew. Tribünde "Ayew Ayew Ayew Ayew Ayew" diye bağırdığım günleri hala hatırlıyorum. 2001-2002 sezonunda oynamıştı bizde.. Hikmet Karaman'ın teknik direktörlüğünde güzel bi kadromuz vardı. Rüya kadro hatta.. Ayew ise o zamanların parlayan takımı Yimpaş Yozgatspor'da oynamıştı bi sezon öncesinde. Lecce'de iki sezon oynamış bi forvet gelmişti..
Sporting Lizbon'dan kiralanmış yozgat macerası sonrası adı Galatasaray ile anılmış ama dönemin başkanı Sefa Sirmen sağlam para verip Ayew'i 1 yıllığına kiralamıştı. Maç başına 15bin dolar aldığı yazıyordu gazetelerde.
Transfer olur olmaz "Ben Kocaelispor’u geçen sezondan tanıyorum. Çok güçlü bir takım. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Ben fazla konuşan biri değilim. Sahada ayaklarımı konuşturmayı seviyorum. Bundan sonra Kocaelispor’un başarısı için çalışacağım" demiş. Gana'lı yıldızı tribünler çok sevmişti..

1 sezonda 2si kupada olmak üzere toplam 12 golü var. Ligde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a gol atmış. (Taner Gülleri'den bi eksik)

O zamanlar ne güzeldi şimdiki halimize bakınca ağlayasım geliyor. Ligin hali Arif Erdem'in 21 gol atmasından ne kadar kaliteli(!) olduğunu gösteriyor. Ayew o sezon ligde 10 gol atmıştı.

Gana milli takımıyla 92 barselona olimpiyatlarında 6 gol atmış, üstelik Paraguay maçında hat trick yapmış.

bizden sonra 4 sezon çin de oynamış. 2006-2007 sezonunda ise Türkiye'ye gelmeden önce oynadığı Portekiz ligine dönmüş Vitoria Setubal ile son sezonunu geçirmiş ve futbolu bırakmış.

Geçen sohbet ederken arkadaş anlattı. Ayew takıma yeni gelmiş. Taraftarda idmana gidiyorlar, Ayew Gana'lı olduğundan yanlarında bir Gana bayrağı götürmüşler. Gana bayrağını ismi Ongan olan arkadaş göstermiş Ayew'e. "oo gana" demiş Ayew. Ongan'da "bu benim adımı nerden biliyor oğlum" demiş yanındakilere.

1 yorum:

Hodri Meydan dedi ki...

İlk tokalaştığım siyahi insandı kendisi, Tesislerde kar temizleme maceramızın olduğu gün antremana kalmıştık takımı görebilmek için.
Tesislerde kar temizleme macerası dedikte bunu da anlatmak lazım şimdi blogda.