21 Ekim 2008 Salı

tutkuyu özlemek


Hatırlarsanız İtalya ligi'nin ilk haftasında Roma deplasmanına giden Napoli taraftarları önce bindikleri treni gasp ederek polis ve demiryolu çalışanlarıyla çatıştı, ardından tren istasyonundan stadyuma kadar olan yoldaki arabaların camlarını patlattılar. Şahış olarak birçok kişi ceza aldı. Napoli taraftarına bir sezon boyunca deplasmana gitme yasağı geldi. işte bu "futbol asla sadece futbol değildir" dedirtiyor bize.

son 5 yıldır sezona şampiyonluk parolasıyla başlıyoruz, kupa alınan- süper ligde korku saçan, istanbul takımlarının en korktuğu deplasmanlardan biri olduğumuz eski sezonları hatırlıyor, onların özlemiyle yaşıyorduk. hatta 2b ye bile düşme eşiğine gelmiştik.

5 sene sonra süper lige çıkınca ve isimlerine bakıldığında fena olmayan transferler yaparak yine korku saçan, yine kafaya oynayan bir kocaelispor umuduyla başlamıştık sezona.

Taraftar derneği olan kostad, deplasmana izmit'e gelen takımların taraftarlarını karşılayıp olay olmaması için çaba sarf ediyor. elbette olay olsun kanlar aksın istemiyoruz. kötü mü yaptılar hayır. insanız hepimiz. hayvan değiliz. otobüsleri taşlamak, trenlere zarar vermek, kartal deplasmanında ayağını taksi camına sokmak, sakarya deplasmanında polisin otobüs içerisine biber gazı sıkıp inin demesi. hiçbiri insanlık göstergesi değil.

Şimdi forumlarda ve tribünlerde tepkiler var. kostad ve hodri meydan tartışılıyor. tartışılabilir elbette.tartışanlarda bizden, onlarda kocaelisporlu ve forumlarda tartışmak için var.

ben bir tekşey istiyorum. en üstte belirttiğim napoli taraftarı gibi olmak istemiyorum. onlara özenmek istemiyorum. mesela sao paolo stadyumunda kale arkaları kapatıldı olaylar yüzünden!. bizde böyle mi olalım? ingilizler gibide olmayalım. zaten olamayız burası farklı bir kültür. mesela italya futbol federasyonu başkanı "stadyumlara hücreler yerleşltirilecek, maçlar boyunca taşlkınlık yapanlar bu hücrelere konulacak ve sonrasında da hukuki yaptırımlar uygulanacak” dedi. buda hayvanlık değilde nedir. bunları mı istiyoruz arkadaşlar.

bu çiçek verme olaylarına gelirsek, döner bıçağıyla dalacağına çiçek versin. adamlık bizde kalsın. gittiğimizde bıçakla saldırırlarsa elimizde çiçek olmaz.

biz, ingiltere de dikiş tutturamayıp italya ligine dönen montella gibiyiz o demişti "italya daki tutkuyu özledim" diye. biz işte bunu özledik...

Hiç yorum yok: