24 Aralık 2008 Çarşamba

Güven biterse lider gider



"Liderlik, temelini güvenden alır. Güven biterse lider gider." demiş Maxwell.

Ancak bizim yöneticilerimiz hala anlayamıyorlar kimsenin onlara güveni kalmadığını. Liderlik yapamadınız bari çekip giderken bir lider gibi dik durun.

Daha sezon başında başlamıştı rezillikleri. televizyonlara çıkıp "davids ile anlaştık" demişti başkan Serhan Gürkan. Bi tatlı huzur almaya gelecektir belki dedik. Meğer başkan Serhan Gürkan yurt dışındaki akrabalaıyla telefonda görüşüyormuş; "Davids oralarda ne yapıyor haberleri iletin bana, siz oradaki gazeteydi dergiydi daha iyi takip ediyorsunuzdur" diye soruyormuş. Yoksa Davids niye gazetecilere "Ne Kocaelispor'u?" desin.

Tranfer haberleri için açıklamalarında kendini Aziz Yıldırım sanıyordu Serhan Gürkan. Oysa senin yöneticilerin 250 milyar para verip yönetime girebiliyordu. Bunları unutup "dünya çapında bi yıldız alacağız" diye açıklama yapıp duruyordu. Kim istiyordu ondan dünya yıldızı?


Belediyenin kucağına oturdu şampiyon olur olmaz. Daha önceden "Kocaelispor'a verilecek kuruşum yok" diyen belediye başkanı İbrahim Kapaosmanoğlu şampiyonluk kupasını elinden düşürmedi. belediyenin verdiği paralarla ne yaptı bilmiyorum ama yüksek ücretlerle anlaştığı futbolcuların paralarını ödemiyordu yönetim. Mesela Serhat Akın "500bin ytl hesabıma yatmadan görüşmem" demiş. Adam daha görüşmek için bu kadar para istiyor. Serdar Kulbilge'ye fenerbahçe'nin vermediği parayı biz veriyor ve alıyoruz. Sanki gelirleri coşmuş, hiç borcu yokmuş bi klüp gibiyiz.

Şimdi mali kriz, borçlar, her gün gelen haciz daha ne kadar rezil oluruz diye düşündürüyor..


Sen nasıl bi başkansın bi kravat bile takmıyorsun. Bağrını açmış "aynalı tahir" havalarındasın. Hala kendini Gürkan Turizmin kaptanı mı sanıyorsun? Kocaelispor başkanı, diye geçiyor adın. Üstelik Süper Ligin en genç başkanı, diye haberler yapılıyor.

Yöneticiler, taraftarı dövüyor. Özrü kabahatlerinden büyük "ama o da bize küfür etmeseydi" tavrında açıklama yapıyor altına "Kocaelispor Yönetim Kurulu" yazıyorlar.


Daha öncesi kongreye dönelim. iki aday vardı. ikisi birbirinden kötüydü ama kötünün iyisi kazandı demiştim. Bundan daha kötüsü olabileceğini düşünmediğimden lafımı geri alıyorum. Kongrede başladı aslında fiyasko. "Kurtuluş projesi cebimde, kongrede açıklayacağım" demiş ve çok komik şeyler anlatmıştı Serhan Gürkan. Mesela en büyük projelerinden biri belediyeden yardım, diğeri sanayicilerden otobüs isteğiydi. Nep büyük(!) projeler!!

Tabi oraya çıkıp ne dese kazanacaktı. Çünkü Hodri Meydan(kostad) onu destekliyordu. Oy kullananların çoğu bu gurptan olduğundan Hodri Meydan'ın açıklamasına uyarak ("kongrede serhan gürkan'ı destekliyoruz") oylarını Gürkan'a atmışlardı.

4 tane umut ettiğimiz yabancımız vardı, blogu takip edenler bilir. Jestro, Dusan, Tutoriç ve Patrice. umutlanmamızın sebebi 3ünün kızılyıldız dan gelmiş olması, yine bunlardan birinin anderletch de oynarken gol kralı olan ve ismini öncedende duyduğumuz bi adam olmasıydı. Patrice ise tek siyahi futbolcumuzdu ve hazırlık maçlarında iyi olduğu söyleniyor, izlediğim bi hazırlık maçında yine iyi oynayarak umut saçıyordu.

Peki ne oldu? 3 sırp arkadaş paralarını alamadıkları için memleketlerine gittiler. "Eğer bu oyunculara en azından 5er bin avro ödeme yapılsaydı klübü 3 milyon ytl zarara uğratacak bu olayda klüp haklı olurdu" diyor efsane oyuncumuz Mirkoviç. Bu adamlar gibi Sırp olan Mirko yardımıyla anlaşılmıştı zaten. Hemen olaya müdehale için Belgrad'a gidiyor Mirko ve dönüşte şunu söylüyor "Birçok neden var ama asıl sorun futbolcularla, kulüp arasında güven ortamının kalmamasıdır". Takımlarına paraları ödenmemiş, futbocularına ödenmemiş.

tribünler ibb maçında hala yönetimden memnun gibi "Yılmaz Vural İstifa" diye bağırıyorlar. Kimse yönetimi istifaya çağıramıyor. Taraftar forumlarında bile bu haftaya kadar "yönetim istifa" diye bi ses çıkmamıştı. Sebep mi? Sebep daha 2-3 hafta öncesinde "yönetim istifa" diye bağıranların ağzını burnunu kırıyordu çünkü bu tribünler. "Değişen tribün kültürü" diye sezon başında güzel şeyler söylemişlerdi. Küfürü bitirmek, kavgaya, şiddete son verip sadece takımı desteklemekti kısacası. Tamam çok güzel. Deplasmana izmit'e gelen taraftarlara zarar verilmedi. Hatta girişlerinde yardımcı olundu. Ramazanda iftarlık pide verildi. Biz arada millete gider yapsakta güzel şeydi bunlar.

Peki sonra ne oldu? Önceki hafta takımı yuhlayıp, yönetime laf söyleyen, kaleci serdar'a tepki gösteren kale arkası tribünlerine "haftalık taraftar siktirsin gitsin" diye bağırdı hodri meydan.. Bağıran gençlerin babaları belkide kale arkasında maç izliyorlardı. her hafta oraya gelip çekirdeğini yiyerek maçını izleyen adamlara küfür ediliyordu. Bu mudur değişen tribün kültürünüz? "Çekirdekçi tayfa" dediniz, "bağırmayan taraftar siktirsin gitsin" dediniz, şimdi de "haftalık taraftar siktirsin gitsin" vay be.

biz tribüne gelirken yanımıza birini daha çekebilir miyiz? bi kişiye daha kocaelispor sevgisi aşılayabilir miyiz? veya zaten kocaelisporlu olan adamı "bak oğlum eskisi gibi değil düzeldi tribünler" diyerek eskiden her maç olan yaralama, bıçaklamayla biten kavgaların olmadığını anlatmaya çalışıp tribüne adam çekmeye çalışırken neredeyse bütün maraton tribünü "siktirin gidin" diyordu.

Tepki gecikmemiş kale arkası ve numaralı tribünü ıslıklamıştı hodriyi. İşte "Güven biterse lider biter" sözü burada da gözümüze giriyordu. Hodri meydan demek bütün tribündü. Bütün taraftarlar adına konuşabiliyordu yeri geldiğinde Kostad. Sonra yine kendi taraftarını kovuyordu.

Niye yönetim hakkında bir şey söyleyemiyor, bir açıklama yapamıyordu acaba? Çünkü bi kere destek vermişlerdi sonuna kadar gitmek istiyorlardı. belkide daha başka şeyler var. Ama artık şehir ve tribünlerden sesler yüksek çıkmaya başladı. him kimse istemiyor böyle bi yönetini. "Gerekirse amatöre düşelim" diyor.


Çok uzadı şunu söylemek istiyorum. Bu yönetim geldiğinden beri ne hocaları yedide ayakta kaldı. takımı kurup geçen seneki şampiyonluğun, bence mimarı olan adam Kayhan Çubuklu'yu bile kovan bu yönetim bir an önce gitmelidir. Hep teknik direktörler mi başarısızdır? şimdi Yılmaz Hocanın ayağını kaydırıyorlar görünen o. "Zaten parasınıda vermedik n'aparsa yapsın" diyordur başkan büyük ihtimal. geçen sene Sergen transferi için "alalımda, parasını veremezsek siktir olur gider" diyen bi başkandan hala ne bekliyoruz?

9 yorum:

Turgay Keskin dedi ki...

Her paragraf atladığımda söylemek istediklerimin yazılışını görmek yorum yapmama engel olsada süper bir yazı..

Süper ligde oynamış oyuncuları toplayan ama bunun maddi yönünü düşünmeyen bir yönetim..

İkinci ligden gelen ekipte bu kadar köklü ve gereksiz değişiklik bu sonu hazırladı..

Yönetimden birileri umursuyor mu bilinmez ama işler daha da kötüye gidecek gibi..

Robaggio dedi ki...

attım altına imzamı..
ellerine sağlık, ne eksik var ne fazla..

baturman dedi ki...

başkan senin yazılarını burdan okuyup tribünde gider yapmasınlar sana mallum yönetime selam desen dayak yer hale geldik..
Skın japonkale diye bağırırlarsa renk verme heran g.te gelebilirsin benden uyarması

Dobrowski dedi ki...

Turgay Keskin

teşekkürler. yöneticilerin umursadığını sanmıyorum umursuyor olsalar bile o beceriye sahip olmadıkları açık.

Kerem

doldum şu son günlerde olanlardan. bu kadar rezillik olmaz maalesef yazdık. eyw.


batu

kanka haklısın. herkes tırsıyor tribünde yönetime laf söylemeye tribünü geçtim forumda bile yazamıyor millet. inş. sakata gelmeyiz.
japonkale kim lan =)

1903 dedi ki...

Gerçekten güzel bir yazı olmuş... İşin enteresanı herkes yönetiminden şikayetçi ve gösterdikleri tavır farklı farklı. Aslında hepsini bir potada değerlendirmek en doğrusu. Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankaragücü, Kocaeli... Hepsi ne kadar da farklı.

TatanKağan dedi ki...

inşallah kurtulursunuz Şu serhandan...

Adsız dedi ki...

Yazıya katılmamak elde değil. Hahaha, ne diyorum ben? Kardeş bloga da bir yorum bırakıp seni şaşırtmak istedim. Yoksa futbolla ilişkimi biliyorsun. :)

Dobrowski dedi ki...

TatanKağan

kurtulamayacağız gibi gözüküyor. dün toplaşmışbi takım önde gelenler güveniyoruz demişler. baskanda hala bu takım düşmeyecek diyo :/ siz düşmeyinde seneye düzgün bi deplasman olur bankasya da. sizin halde fena..


Müge
şaşırtmadın desem inanır mısın? =) inanma bu ne dedim hele ilk cümleyi okuyunca hehe
uykusuz kalmışsın sen :p

Adsız dedi ki...

en büyük hata transferlerle yapıldı.hepsi ameliyatlı, skk'dan emekli aylığı almaya hazırlanan oyuncu bozuntularıydı.
ne olurdu en başında engin ipekoğlu'nu yollayıp kaliteli bi hoca ile anlaşsan ve yetenekli sübyanları takıma koysan. (bkz:emre balak,eren güngör,mustafa pektemek ve niceleri)

ben bunu bilir bunu derim arkadaş...