16 Eylül 2008 Salı

Sona kalan


iki ezeli rakip. iki komşu şehir. iki aynı renk takım. ikisininde lige başlangıç kaderleri aynı. ikiside transferleri geç yaptı. İkisininde 3 maç sonunda 1 puanı var. ikiside ligin dibinde..

Biri Süper Lig diğeri ikinci ligde. Kocaelispor ve Sakaryapor'dan bahsediyorum.

Kayseri maçına gidemedim. Uzak deplasmanlar artık zor görünüyor. Maçı evden radyodan dinledim. Maçın başlarnda Kayseri epey bastırdı ancak pekte etkili pozisyonları yoktu. Spikerin dediğine göre "Mehmet Topuz'un füzeleri" sürekli auta gidiyordu. Öyle olmasa bile fark etmezdi kalede Serdar'a güveniyorduk. Babamla balkonda dinledik maçı. Eskiden tribün kovalamış sonradan nasılsa bir fenerbahçe sevdalısı olmuş olan babam arada fener maçınıda açalım desede çemkirmemle doğru yolu buldu. Hem eskiden gol filan olunca bağlanırlardı (şimdi mikrofonlarımız bidiidi stadyumunda...) artık öyle şeyde yoktu. Sadece bizim maç. İlk yarı bitti pek verimli olamadık beraberlik iyi sonuç diye düşünüyoruz ve babam "bunlar ne zaman top oynayacaklar, Serdar'la taner'le olacak iş değil bu" diyor. Ne yapalım diyorum "messi vardı da biz mi oynatmıyoruz?".

Arada Hacettepe'nin önde olduğu haberi geliyor. "ohh beter olun" diyorum babam uyuz oluyor. 2.yarı yine Mehmet Topuz'un birkaç şutu dışında pek etkili olamadı kayseri. Tabi bizimde pek etkili pozisyonumuz yoktu radyodan anlatan arkadaşa göre. Son dakikalarda iyice bastırdık ama nafile. Üstelik maçta Serhat sakatlanmıştı. Söylenen ödem, yırtık filan olabileceği. Tedavi için istanbul'a gidiyormuş. Artık ordan döner mi? Bilemem..

Engin hoca "4. haftadan sonra kendimizi gösterebiliriz" demişti. ilk iki maçta hiçbir şey oynamayan takım, izleyemedik ama Kayseri maçında fena oynamadı gibi geldi. Bunda tek forvet oynamamız bu sayede orta sahada ezilmememiz büyük ihtimal. Çünkü 2 forvet oynadığımızda oynayan iki adamda yürüyen santrafor pozsyonunda. İlerde basamıyorlar, topla fazla oynayamıyorlar. Bu sebepten orta sahada sıkıntı oluyor. Neyse ne Mourinho gibi ahkam kesiyorum. GeSe maçında bakacağız neler yapıyor takım..

Sakarya transferin son gününde 5-6 adam aldı(içlerinden birinin adam olmadığını biliyorum (bkz: Serhat Sagat), onlarda sezona kötü başladı. İlk hafta Antep Bld. deplasmanı ki 2. ligin en acaip topunu oynayan ve en çok süpriz yapan takımı aldı 3 puanı. 2. hafta Artık dayanamayıp "Kardeş" diyeceğim. Geçen sezon şampiyon olmamızda büyük emeği olan Diyarbakır, Adabazar deplasmanında 3 puan aldı. Elindeki 1 puanıda ligin yeni ekibi Adanaspor'dan kendi sahasında aldı. Bu hafta Erciyes deplasmanındalar, Erciyes'e bol şans.

Öyle böyle sona kaldık transferlerde, o yüzden şimdilik sonda idare edelim ama bu takımda umut var!..

Hiç yorum yok: