5 Şubat 2010 Cuma

Bülent Baturman ve yeni umutlar



Devre arası lisans sorunu halledilince, "her maçı alırız" havası vardı kimisinde. Kimisi ben gibi karamsardı. keşke onların dediği olsaydı ama görünen köy..
Cihat ARSLAN işi uzatmadan bıraktı. Böyle olacağını bilse devre arası bırakacağından eminim. o da anlamamış takımın neden kötü oynadığını? En azından niye mücadele edemediklerini.

Futbolda alışık olmadığımız tipte teknik adamdı Cihat Arslan. Giderken klüp malzemecisinden, fotoğrafçısına herkese teşekkür etmiş. Kan değişikliğinin faydalı olacağına inanmışlar.
İlk yarı başında en büyük hata yapıldı. Eğer biz lisans problemini yaşayacağımızı bilsek ilk yönetimle beraber geçtiğimiz sezon sonundan sözleşmesi sona eren futbolcularla anlaşıp gençleri buraya takviye yaparak yolumuza devam eder ve şuan düşme potasında olmazdık. Fakat hep transferler yapıldı fakat son gün lisanslar çıkmadı. Bu nedenle ilk yarıda büyük sorunlar yaşadık. Kocaelispor'da genç futbolculara birşeyler kazandırdığımızı düşünüyorum. Özellikle Mert hoca, Mustafa Hoca ve Fevzi Hoca benle beraber hep futbolculara eksiklerini öğretmeye çalıştık ve onlarda onurlarıyla mücadele ettiler. İnşallah gelecek yıllarda onları iyi yerlerde görür ve gururlanırız.
demişti giderken. Yönetimsel saçmalıklardan hocalar hakkında konuşmaya, yazmaya fırsatımız olmadı ne burada ne sokakta.

Kendisine Teşekkür ediyorum. teknik direktörlüğü hakkında söyleyecek çok şeyim yok ama insan olarak bize yakışıyordu kendisi, beyefendi biri.


Cihat Hocanın istifası sonrası Hikmet Karaman, Bülent Uygun, Suat Kaya, Bülent Baturman'ın adları geçiyordu.

Hikmet Karaman, devre arası ben onlara diyeceğimi dedim artık çok geç kaldılar manasında şeyler söylemiş.
Bülent Uygun'un olmaması paramız olmayışından kaynaklıymış. Paramızın olmamasına sevineceğim aklıma gelmezdi.


Peki Şimdi ne olacak?

Yeni teknik direktörümüz olan eski Kaptan Bülent Baturman. Elindeki sihirli değnekle dokunup bizi şampiyon yapmasını bekleyenler varsa şimdiden maalesef diyorum. ilk yarı boyunca yatmış futbolcularla çıktığımız iki maç hüsran oldu. Bunu göz önünde bulundurmuş olmalıki önümüzdeki Adanaspor maçı için "haddimizi bilerek oynayacağız" demiş. iyi de etmiş. eleştirenler var bu açıklamayı. "Gelir gelmez ne bizi küçülttü", "Biz büyük bir klübüz" diyenler. "sen haddini bilirsen, futbolcu kendini zorlamaz" diyenler.
Futbolcular kendini bu saatten sonra zorlamazsa ne zaman zorlar? Yeni hoca gelmiş. Takıma rekor sayıda transfer yapılmış. Kadro şişmiş. Belli ki gönderilecekler olacak. Bu pozisyondayken maçı sallamayacaksa o futbolcu, sal gitsin.

Genelde teknik direktörleri değişen takımlar ilk hafta hep kazanır. Temennim ve dileğim bu yönde. Maçı izleyemeyecek olmak çok zor. radyo bağlantısı arayacağız.

Bülent hocanın yardımcısının Kaan Dobra olduğunu okuyunca çok sevindim. zira onun bu klübün içinde olmasını çok istiyordum ve ne şekilde gönderildiğini paylaşmıştım burda. yapılan yanlışlar sonrası tekrar geldi. bu sefer yönetimsel saçmalıklar yüzünden gitmezler umarım.

Galibiyete o kadar hasret kaldık ve çok ihtiyacımız var. Hadi şu Adana maçından 3 puan alıp sevgililer gününde kavuşalım İsmetpaşamıza.

Hiç yorum yok: