20 Ekim 2009 Salı

Kargaya yavrusu Şahin görünürmüş



deplasmanda pazartesi maçlarına gitmemiz çok zor. iş güç, askerlik derken içerdeki maçları izleyebiliyoruz henüz bi deplasman yapamadık bu sezon.

tribün havasına girebilmek için atkımızı polarımızı giydik çıktık dışarıya maçı izlemek için mekan aradık. giderken "en azından bir puan" diyorduk, anadolu takımı teknik direktörü misali. bu sezon sadece Giresun maçını izlemiştim. o maçta takım çok kötüydü. genç takımımız çok tecrübesiz olduğunu ve top ayaklarına geldiğinde panik yaptıklarını görmüş epey üzülmüştüm. tabii ki normaldi 90-91li çocuklar ve ilk defa böyle bi ligde oynuyorlar. Lig demişken bank asya ligi o kadar kalitesizki asıl ona üzülüyorum. bu ligde biraz iyi oynasak ilk 6ya girmemiz çok basit.

maçın başında kornerden bi gol yedik. daha başlamadan 1-0 geriye düştük, şok olduk. kornerde o kadar net anlaşıldı adam paylaşmayı beceremiyoruz henüz.
başlama düdüğüyle beraber "körfezim bak işte.." diye başlayan taraftarımız gol olmasına rağmen hiç susmadı. az sayıda olmalarına rağmen kadir has stadının boş olmasından mıdır akustiği iyi diye mi çok iyi geldi sesleri. zaten deplasmana gidip ses tellerine zarar vermeden dönüldüğünü bilmiyorum o da var tabi.
golden sonra şaşkınlığımız 10 dakika kadar sürdü. tabi erciyesspor un hücum oyuncularının iyi verkaçlarını hatırlatmak isterim. topa saldıran gençlerimiz savunmada ilk dakikalar sıkıntı yaşadı. istekli oluşları her topa atlamalarından belliydi. daha sonra orta sahada çok koşup baskı yaptığımızdan erciyes topu şişirmeye başladı. orta alanda epey top kazandık. sağ kanatta Uğur Daşdemir solda Gökhan Meral göze batan adamlardı. soldan Gökhan ın ortasına Hamza kafayla dokunda, arka direkte Uğur çok akıllıca sağ kanattan içeri girmiş ve kafa vurmak için orda bekliyordu golü attık. sonrasında erciyes in orta sahası baskımıza fazla dayanamaması, ileri uçlarına hiç top götürememeleri başladı. Bu sefer Uğur sağ kanattan dibe indi pes deki gibi ortaladı arka direkte Serdar Topraktepe bom boş golü yaptı. erciyesli futbolcuların suratlarından anlaşılan; maçın hiç beklemedikleri bir skora geldiğiydi. golün peşinden hiç durmadı ataklarımız. eskiden olsa "öne geçmişiz hemen geri yaslanalım" mantığıyla saçmalardık. Cihat Arslan'ı tebrik ederim böyle bi saçmalık yaptırmadı en azından ilk yarı. kornerden gelen topa bomboş vuran Emirhan kaleyi tuttursa 1-3 yapıp rahatlayacaktık 41. dakikada. ilk yarının sonunda Serdar sağ kanatta aldığı topu soldan kaçan Gökhan ın önüne attı ceza sahası içinde top önünde bomboş, kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan, topu direğin üstünden dışarı vurdu. Bu çocuklardan böyle bir oyun beklemeyen bizler üzülsek mi sevinsek mi bilemedik.

Devre arası sigara içmeye çıktık ve genel kanı bu takıma bi forvet ve orta saha alsak 2. yarı ligin tozunu attıracağımızdı. Uğur un performansı bu maça kadar pek iyi değilmiş genel kanı bu ama daha ilk yarıda Uğur Erciyessporun sol kanatını dağıtıyordu. Yine de genç ve tecrübesiz olduğumuzdan her an tırsıyorduk bi hata yapabiliriz diye.

ikinci yarıya bir dönemin Kocaelisporlusu, vefanın tırışka olduğunu her gördüğümüzde hatırladığımız Erhan Yılmaz'ı oyundan çıkararak başladı Erciyes. 41 numaralı formayı giymiş 'belki tekrar döner paralarını alırım' diye. onun yerine 54 numaralı Emre girdi. Bu sakaryalı başımıza bela olur gibi geliyordu öyle de oldu. o girdikten sonra orta sahada dengeyi sağladı Erciyes. Serdar ın 30 metreden fazla mesafeden kaleye vurması, kalecinin topu kornere çelmesi. hemen ardından ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya yine Serdar vurdu, kalecininde dokunduğu top direkle öpüştü. "bu pozisyonlar kaçar mı bee" diye isyan ederken çayı devirmişim. sanki çayı Serdar ın üstüne dökmüşüm gibi o dakikadan sonra bi işlevi olmadı. tabi yaşı, fiziksel şartları bildiğimizden normal oyundan düşmesi. Serdar oyundan düşünce, top orta sahayı geçer geçmez kaybetmeye başladık. öyle olunca Erciyes kanat bekleri ileri çıkmaya başladı. ona rağmen bu yaştan sonra defans olan Cem sinan topları iyi kesti. yine her topa bastık. inşallah bu çocuklar biraz tecrübe kazanınca bu kondisyonlarını korurlar. ardından yine bir korner oldu ve Erciyes yine kornerden golü buldu. sinirden çıldırdık. yine duran top yine gol. tek kale oynadık maçın büyük bölümünü ama futbol işte. adalet bile o kadar adaletli değil ki, futbolun adaleti olsun. golü yiyene kadar çok kapandık, birazda mecburiyetten. Serdar ın yerine ileri kimseyi alamayınca atılan her topu kaybetti serdar. Metmet Al'ın bi pozisyonu var ki topun direkte patlamasıyla, orgazm sonrası sigara yakmış gibi rahatladım. bizimkiler son dakikada bi pozisyona girdi ama ayaklarına dolaştı top. olmadı.. maç başlamadan "bi puan iyidir" diye düşünen bizler kafayı yiyecek gibiydik. bu futbola 3 puanı haketmiştik.

işte bi takımın alt yapısının önemi. sadece klübün parası kalmadığı veya transfer yapamadığı zamanlarda değil her zaman güvenmeli gençlere.

Kocaelispor - Kayseri Erciyesspor 2 - 2

Hiç yorum yok: