31 Ekim 2009 Cumartesi

Ege Görgün Röportajı

Uzun Paslar, Ege Görgün ile röportaj yapmış. japon kale ekibi olarak yine bir ilke imza atamamanın verdiği hüzünle okudum röportajı. okuyunca hüznüm daha da arttı. bir körfezli olan Ege Görgün verdiği yanıtlarla bize bizi anlatıyor adeta. hüznüm onunla bikaç futbol sohbeti yapamamak. Oturup iki bira içilebilecek bir abimiz olduğunu daha iyi anlıyoruz röportajda. Buyrun Kocaelispor hakkında söylediklerini aldım buraya.

*Gelelim Kocaelispor'a. Sizi tanıdıktan sonra Kocaelispor dendiği zaman aklıma Ege Görgün geliyor.
Benim için gurur vesilesi olsa da, Anadolu takımları için üzücü bir durum. Bir ben çıkıyorsam, bu ülkede dört büyük takımın dışında bir takım hakkında yazacak, o yazıyı yayınlayacak ve o yazıyı okuyacak fazla adam yok demek ki. Ben yalnızca bana fırsat verdiklerinde en iyi bildiğim şey hakkında yazdım. O da Kocaelispor’un geçmişi ve Kocaelisporluluk’tu. Diğer Anadolu takımlarının da varlığını, büyüklüğünü hatırlatmaya çalıştım elimden geldiğince. Kendiliğinden haklı bir mücadelenin içine girmiş oldum böylece. Anladım ki aslında futbolun kendisinden de büyük bir mücadeleydi bu. Adaletsizlik, haksızlık, biat etme kültürü, şuursuz kazanma hırsı, sürü kültürü hayatın her köşesine sızmış tabi futbol da nasibini almış. Bunlara karşı mücadele etmek her insanın görevi. Mücadele ettiğimiz cephe futbol olur, ya da bir başkası.

*Malum, Kocaelispor çok kötü gidiyor. Bank Asya sınırları içerisinde kurtulmasının yolu var mı sizce yoksa Göztepe ya da Sakaryaspor'un çektiklerini Kocaelispor da mı çekecek?

Kocaelispor’un geleceği için çok karamsarım. Göztepe, Sakaryaspor, Karşıyaka ya da Zonguldakspor’un durumuna düşmemiz için bütün şartlar oluştu. Daha doğrusu şartlar insanlar tarafından yaratıldı. Değerlerin dejenerasyona uğradığı günümüz sosyal yapısında insanların daha fazla güç, daha fazla para için yapmayacakları şey yok artık. Bu türden adamları bir de kulübün başına getirirseniz olacağı budur. Bakın bu takımların hepsinin geçmişinde mutlaka böyle adamlar çıkacaktır. Böyle adamları kontrol edebilecek bir sistem geliştirmeli Federasyon, diyeceğim ama Federasyonlar da tam tersine bu tarz adamların yolunu açıyor.


devamı burada

2 yorum:

1903 dedi ki...

Sürüden ayrılanlar diye bir haber yapmıştım. Erdinç Sivritepe (İzmirspor), Tanıl Bora (G:Birliği), Efkan Bucak (T.Moscow). Ege Görgün'ü şimdi öğreniyorum. Aklı başında adamlar diğer diye adlandırılan takımların tribününden çıkıyor nedense.

yazan dedi ki...

baskan yeni gordum bunu, cok iyiymis. bi korfezli ege gorgun he vay