6 Aralık 2008 Cumartesi

Çocuk kucakta gider



Serhan Gürkan, Tayyip erdoğan ın izmit mitingine katılıp yardım dilenirken

ne kadar doğru bi manzara. siyasetçiler insanları köpek yapmaya bayılıyorlar. beni seçin para vercem. beni seçim yemek dağıtıcam. beni seçin kömür dağıtıcam. yeter lan allahsızlar! memleketin ağzına zıçtığınız yetmedi mi lan!

Sefa Sirmen CHP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı. Futbolu biraz takip eden adama Sefa Sirmen dedin mi Kocaelispor der. Çok etiket adamdır. Kocaelispor un bi vizyonu varsa bence onun sayesindedir. Ancak klübü bırakıp gitmesi. eşek yüküyle borç yapıp oyuncu transfer etmesi. Takımımızın Tesislerinin Kocaelispor'un değil. bir derneğin olması ve Kocaelispor'un kira vermesi. Hep onun sayesinde olmuştur.

Şimdi açıklama yapmış "En büyük projemiz Kocaelispor olacak. Kocaelispor´un yıllık bütçesini 200 Milyon dolar yapıp, yapacağımız transferlerle dünya kulübü haline getireceğiz" demiş. Milleti gerizekalı yerine koymaktan bu kadar mı haz alıyorsunuz arkadaş?! bizim millette sikile sikile doymamış "iyi geldi bi daha ver" der gibi ballandıra ballandıra anlatıyor. Unakıtan da Eskişehirspor'a Ronaldinho'yu alıyordu!!

Siyasetten uzak, kurumsal yapısı olan. Belediyeden para alabilmek için onların kucağına oturmayan bi takım istiyorum ben. millet o vergiyi kocaelispor transfer yapsın diye mi veriyor arkadaş! sen kimin parasını kime veriyorsun? madem bu kadar zenginsin niye seçimden önce zerre sikinde değildi bu mevzular?


bugün Sefa Sirmen 200 milyon dolar demiş. AKP'nin adayı İbrahim Karaosmanoğlu çıkıp taşak geçmek için "201 milyon dolar" olsun derse? hatta bunu taşak için değil ciddi ciddi derse. işte o zaman kanıma daha çok dokunur. Karaosmanoğlu hiç para vermem dediği kocaelispor'a takım kafaya oynayınca deli gibi para verdi. sonra şampiyonluk kupasını kaldırdı filan. lan ne işin var senin orda. sen mi oynadın be adam! istemiyorum ben sizi.

önce insanlara hayvan muamelesi yapıp sonra o hayvanlara "bakın ben ne karizma adamım sizi ben besliyorum, kemiğinizi ben veriyorum" manasında laflar etmezler mi?!

sadece sefa sirmen veya İbrahim karaosmanoğlu için değil bu dediğim. tüm anadolu takımlarının hali budur. siyasetin kucağındayız. o yüzdende kimse ne şampiyon olabiliyor ne kurumsallaşabiliyor. mal gibi bakıyoruz ağzımızdan salya akıtıyoruz biri para versede transfer yapsak, maaşları ödesek diye. kimse klübü siyasetten kurtarıp başlı başına bi kurum yapmayı düşünmüyor. herkes "kim daha çok para verir?"i düşünüyor. bugün sefa 200milyon dolar demiş. yarın karaosmanoğlu çıkıp 201 milyon dolar der öbürü çıkıp 1de benden der.

resmen taşak geçiyorlar bizle.

1 yorum:

mgaltan dedi ki...

Doğru düzgün uzun vadeli projesi olmayan bir başkan seçerek klüp üyeleri ve klübe üye olmamış taraftarlar olarak bizler yaptık biraz da bu hatayı gökmen.Çünkü siyasi düşünmez Kocaelisporu,o reklamını oyunu düşünür,onun pazarlığını yapar.Ekonomik kalkınma projesi olmayan bir yönetim mecbur para bulmak için gidecek siyasete el açacak...Bizim sistemde çok köklü bir değişiklik lazım...