10 Aralık 2008 Çarşamba

Emre Gönlüşen - Peki ya diğerleri?

Son günlerde Oktay Derelioğlu'nun, Fenerbahçe'nin ligde oynadığı maçlar için yayın öncesi ve sonrasında yaptığı yorumlar tartışılıyor. Beşiktaşlı olduğu halde neden Fenerbahçe maçlarını yorumladığı ve Fenerbahçe'yi neden bu kadar eleştirdiği konuşuluyor ve yayıncı kuruluşa serzenişte bulunuyor. Aslında bu tepkilerin bence tek nedeni var, yorumların Fenerbahçe'nin aleyhine olması, yani futbolumuzun "büyük" olarak adlandırılan üç takımından birinin aleyhinde olması.



Peki ya diğer takımlar? Yıllardır sanki başka ülkenin takımıymış gibi tüm yorumcular tarafından sahada yokmuş ya da "rakipmiş" gibi davranılan, uğradıkları hakem hataları sadece bir başka "büyük" takımın hakkı söz konusu olduğunda ekrana taşınan, kazandıkları hiçbir maçı aslında "kazanmayan" karşı tarafın kaybettiği mücadele olarak nitelendirilen, maç boyunca yorumcunun karşısındaki "büyük" takımın ne yapması gerektiğinden bahsettiği, maç öncesi yayınlarda ilk on biri ekrana verilme ihtiyacı duyulmayan takımların hakkı konusunda neden bugüne kadar bir tek kişi bile eleştiri ya da serzenişte bulunmamıştır?



Gazetelerde, internet sitelerinde ve birçok spor mecrasında yorum yapanlar, yazı yazanlar acaba 15 dakikalığına maçı Anadolu takımı taraftarı olarak izleseler ne kadar büyük bir haksızlık, ne kadar taraf tutarak ve ne kadar yanlı yorumlar yapıldığını fark ettiklerinde neler hisseder, neler yazarlar çok merak ediyorum.



Ancak unutulmaması gereken bir başka nokta daha vardır ki taraftarlarının sayısı, kazandıkları şampiyonluklar, bütçeleri ve camiaları tartışılmayacak kadar büyük takımlarımızın sahaya çıkıp futbollarını ortaya koymak dışında herhangi bir güce ya da desteklenmeye ihtiyacı var mıdır ?



Turkcell Süper Lig'in artık Şampiyonlar Ligi olma zamanı gelmiş hatta çoktan geçmiş görünüyor, sadece şampiyon olmuş dört takımımızın maçlarını oynadığı ayrı bir lig yapılsın, Anadolu takımları ise kendi liglerinin kurup şampiyonlukları ile avunsunlar. Belki o zaman hiçbir büyük takımda oynamamış ancak Türk futboluna, Anadolu futboluna hizmet etmiş futbolcular da maçlarda yorum yapma şansı bulabilirler.

oricinıl

3 yorum:

Robaggio dedi ki...

bu yazıyı okuduğumda ben de paylaşmayı düşündüm sonra ne oldu da paylaşmadım hatırlamıyorum :)
ama okuyup bravo dediğim yazılardan biridir..

Nazmi Hasdemir dedi ki...

kandıralı, bir sorum olacak ya.
sizin ibriçli baturmanlı takımda sağacık oynayan bi Mustafa vardı. Kartallı arkadaşımdı fenere gitti hatırlıyomusun. İzini kaybettim soyadı neydi bana bildirirsen sevinirim.

Dobrowski dedi ki...

"tavşan mustafa" denilen biri vardı ama soyadı ne bilmiyorum. bi mustafa çapanoğlu varmış ama o da sağ açık değilmiş heralde.