2 Eylül 2008 Salı

İsmetpaşa Stadyumu'na Giriş Çilesi


Süper Lige çıktık epey şey değişti tribünlerde. Milletteki formaların artık orjinal olmasından, tuvaletlerin Sivas maçında işenebilecek kadar temiz olmasına kadar. Tabi insanların beklentileri de artıyor.

Bizim stadımız öyle 10 dakika önceden gelip, hemen içeriye girip, koltuğuna oturup maç izleyebileceğin bir yer değil. Senelerdir biz bunu biliyoruz ama süper lige çıkınca insanlar bunu hemen unutuyor. Trt de Stadyum'a bile konu oldu 5 dakika bu mevzu. Sivasspor maçı biletleri hafta içi Fethiye de ve klüp binasında satışa çıktı. Tabi oralardan almakta eziyetti. Fethiye den almak isteyenler akşama kadar bilet gelecek diye beklediler. Kalabalık git gide arttı. Maç günü stadın gişelerinde millet birbirini eziyordu. Uyanık davranan, ezilmeyen, rakiplerini ekarte edenler biletini alıp kapıdaki kuyruklara giriyordu. O çarpışmadan sonra bu beklenen sıra ve bitmeyen kuyruk önemli değildi. Elinde bileti, yüzünde gülümsemesi vardı.

Biz 2 saat öncesi buluşup 2 bira patlatmıştık yine adalının orda tribünlerde. Biletimi Sağolsun Ozan başkan önceden temin ettiğinden içim rahat bilet derdi olmadan geçirmiştim. kombinelerin karaborsaya düştüğü söyleniyordu. "ulan bilet mi bu nasıl kombinenin karaborsası olur?" diye düşünürken birisi "150-200 arası değşiyormuş maraton" dedi. "ee hani klüp maraton kombinesini 300liraya satıyordu? karaborsa demek üstüne kar koyup satmak değil midir? zararına mı yapıyorlar bu işi?" Klüpten beleşe alınn kombineler elden ele dolaşıyordu heralde..

Gittik maraton kuyruğuna girdik. Orada bu çile yoktu, arada kaynak yapanlar çıktı ama yinede çabuk girdik stada. En zoru; bilet gişelerinin önünden geçerken en durgun, en çekingen adamın bile kendini kaybedip bi uyanıklık yapıp birilerini yolundan çıkarıp biletçiye ulaşmaya çalışması anıdır. Galatasaray maçına çarşıdan bilet aldınız aldınız yoksa bu sefer stad önüne bilet almaya döner bıçağıyla veya meşe odunuyla gelenler olur ki onları ekarte etmek zor olur.

1 yorum:

mgaltan dedi ki...

iddia ediyorum eğer futbolun ilk icat edildiği yıllardan beri stada girişi bu kadar çileli olup da hala bu kadar destek gören bir takım varsa o taraftarın ellerini öperim.abi insan mıyız biz yöneticiler bi düşünsünler. her stada girişimizde büyükbaşların kamyona bindirilmesi veya indirilmesi işleminin görüntüleri geliyor gözümün önüne.teşbihte hata olmaz...