26 Temmuz 2008 Cumartesi

Predrag Pazin


Kocaelispora gelen en iyi defans oyuncularından birisiydi bana göre o yüzden kadıralının affına sığınarak bu yazıyı yazıyorum madem yetki vermiş bize bizde burda kullanalım yetkimizi artık.
1973 yılında eski Yugoslavyada Dünyaya gelen bu arkadaşın hayat hikayesini çok fazla anlatmaya gerek yok isteyen ufak bir araştırma sonucu öğrenebilir. 2000 yılında Levski Sofyadan Alex Yordanov ve Zdravko Lazarovla beraber geldiler küme düşmemeye oynayan takımımıza devre arasında. İlk olarak Ankarada Gençlerbirliği ile yaptığımız bir kupa maçında izledik kendisini müthiş futboluyla aynı maçta harikalar yaratan Alex Yordanov ile ilgili bir başka başlıkta görüşlerimizi bildiririz ilerleyen zamanlarda neyse konumuza dönersek bu asi arkadaşçok fazla rahat durmadı takımda sarı kartlar, kırmızı kartlar falan derken frikikten ve penaltıdan attığı gollerle unuttturuyordu hırçınlığını. Tribünler çabuk benimsemişti bize çok benziyordu. Asiydi, hırçındı rahat durmuyordu durmayacağı da belliydi hangi maç olduğunu tam hatırlamıyorum ama yine maraton tribününde ki yerimizi almıştık Hikmet hoca ikinci yarıda Pazini oyundan çıkardı ve direk soyunma odasına yöneldi Pazin tünelin ucunda formasını çıkardı ve hala daha tartışılan o olay meydana geldi kimilerine göre formayı atmış kimilerine göre ise forma serbest düşme hareketine maruz kalarak reklam panolarına asılmıştı bu olay Pazinin ipini çekti daha sonra o hareketi yapmasa belkide uzun yıllar kalacaktı İzmitte Mirko gibi, Moşe gibi, Dobra gibi, Stin gibi efsanemiz olacaktı.
Bir başka yazımda Depremden sonra İzmite gelen Football Mundial ekibinin yaptığı çekimlerden bahsedeceğim ama ne zaman onu bilemem.

3 yorum:

scapula dedi ki...

Hocam,

Konudan bağımsız;

Korfez.org'da üyeliğin varsa, Pelin A isimli üyeye teşekkür eder misin benim adıma?

Alıntı yapmış benden şurada, öyle nezaket icabı bir teşekkür etmek gerekiyordur herhalde.

Yorumu yayımlamana gerek yok. Yani ister yayımla, ister yayımlama da konuyla alakasız diye öyle söyledim. :)

Sevgiler;

Dobrowski dedi ki...

başkan hayırlı olsun yazı. Pazin takımda az kalmasına rağmen çok tutulmuştu, dediğin gibi kalsa bencede efsane olurdu çünkü giderci bi adamdı :)

scapula bende gördüm forumda. Teşekkür ederim senin adına

Hodri Meydan dedi ki...

Scapula bende teşekkür ederim senin adına çok güzel bir yazı olmuş.
Futbolcu kartlarında gözüm kaldı haberin olsun :)