12 Haziran 2008 Perşembe

Sol bek mi demiştiniz


Memleketimin en iyi sol beki hakan balta'ysa ki bunu milli takımda oynamasından ilham alarak diyorum. Yurt dışında solbek aramak pekte mantıksız gelmiyor. Bakın çoğu takımımız sol beklerinde yabancı oynatıyor. Kayserisporun Zaragoza dan aldığı Toledo en iyilerinden.

Julio Cesar Mendes Moreira transferinden sonra şimdide Mirkoviç'in tavsiyesiyle Kızılyıldızlı Dusan Andjelkoviç le anlaşıldığını söylüyor Muammr Çelik. Sırp Milli Takımında da oynuyor. etti 2 solbek. Geçen sene solbek kıtlığından Hakan Çimen oynamıştı burda ve yaşına rağmen Sol bek şişirmeleriyle asist bile yapmıştı. Şuan kadroda Taylan Işıldar var solbek fenerbahçe altyapısından çıkmaydı yamulmuyorsam. Birde U18 milli takımının sol beki yine bizde Mehmet Öztonga. Mehmet Öztonga bu takıma gireblir mi? Hayır! Müebbet genç kalan futbolcular kervanına girecek gibi duruyor. Kiralık verilse 2.ligde oynasa.

Engin Hoca orta saha içinde aynı istikrarla giderse benim çok şey beklediğim Ümit Kayıhan'ın takıma yaptığı tek olumlu şey gördüğüm Umut Kekili'yide geçen seneki gibi 3-5 maç oynatır. Seneye başka bi takıma gider orda yıldız olur.

Dusan Andjelkoviç'i izledimi Engin İpekoğlu onuda bilmiyorum sadece Mirkoviç tavsiye ettiği için alındığını düşünüyorum. Engin hoca Oyuncu izlemeye Danimarka ve Güney Amerika ya gittiğini biliyorum ama kızılyıldız ın oralarda işi yok.

5 yorum:

scapula dedi ki...

Aslında Kocaelispor'da iş yapabilecek ve takıma kazandırılması çok zor olmayan üç sol bek var bence Türkiye'de.

Birincisi ve diğerlerine nazaran daha tecrübelisi, tam anlamıyla bir sol bek olmamasına rağmen Beşiktaşlı Mehmet Sedef. Kendisine verilen şansları bir türlü kullanamadı ama standartların üstünde bir oyuncu. Tekniği iyi, güçlü, çok iyi frikik atar... Pozisyon bilgisi biraz zayıf ama o kadar olacak.

İkincisi küme düşen Manisaspor'un Ferhat'ı. Her ne kadar Manisa'da bile zaman zaman formayı Celalettin'e kaptırsa da, hem daha 21 yaşında olması, hem de Manisaspor'un kadrosunun çok küçümsenmeyecek olması nedeniyle bunu çok fazla önemsememek gerektiğini düşünüyorum. Ferhat'ta hâlâ umut var ve yine Kocaelispor iki tarafın da hedefleri için uygun bir adres gibi sanki.

Üçüncüsü, Kocaelispor'un ligde neyi hedeflediğine bağlı. Galatasaray'ın geçen sezonun ilk yarısında Manisaspor'a, ikinci yarısında da Çaykur Rizespor'a kiralık gönderdiği Anıl Karaer, eminim ki en fazla 2 sene sonra hepimizin konuşacağı bir oyuncu olacak ve yine en geç 2012'de onu milli formayla izleme şansımız yüksek. Geçtiğimiz yılı, ilk kez üst yapı futbolu deneyimi yaşadığı için biraz deneyim kazanma sezonu olarak geçirdi ama bu yıl patlama yapmaya hazır olduğunu söyleyebilirim. Türk futbolundaki çoğu savunmacının aksine, hakikaten çok iyi bir tekniği var, fiziği güçlü ve yine uzaktan şutları ve frikikleri çok etkili. Stoper de oynayabiliyor gerektiğinde. Tabii söylediğim gibi, Anıl'ın uygun olup olmaması Kocaelispor'un neyi hedeflediğine bakar. Birinci seçenek olarak düşünüldüğünde tecrübe eksiğini kapatamayabilir, yok yedek bırakılacaksa da zaten Galatasaray vermeye yanaşmaz, zira amaçlanan tecrübe kazanması.

Neyse, siz en iyisi yabancı alın. :)

Dobrowski dedi ki...

öncelikle ilgine teşekkür ederim.
Mehmet Sedef'i geçen sezon başında kiralık istemişti bizimkiler beşiktaş vermedi. belkide 2. ligdeyiz diye. Mehmet Sedefi sağolsunlar her mevkiide denediler neredeyse çocukta şaşırdı. Hatta bi maç Orta sahada oynamış her ayağına gelen topta şut çekmeye çalışmıştı. Ne yapacağını bilmez halde. Bencede bizde iş yapar hem artık bize gelmese bile kendisi için ayrılmalı beşiktaştan.

Ben hoca olsam kaçırmam Ferhat'ı Zaten bi U18de oynayan solbekim var Ferhatıda alırım U18de oynayan mehmet'ide oynatırım hatta bide bizde taylan var al sana 3 sol bek. Ne gerek var yabancıya..
Anıl hakkında pek bi yorum yapamıyorum bilmediğimden.
Bu sene bizim kadrodaki Mehmet öztonga'yı oynatmalı Engin hoca bu transferlerle zor ama yeter kaç senedir altyapıdan düzgün bi adam yetişmiyor.

Adsız dedi ki...

Mehmet Sedef BJK paf takımında 10 numara oynuyordu en son. Potansiyel gösterip de bunu sahada ortaya koymayan bir topçu. Gösterip de... Neyse bu örnek hoş olmayacak şimdi. Sol bek sıkıntısı var memlekette de, sağ bek sıkıntısı yok mu sanki. Milli takım sağ beksiz işte. Tabi olağanüstü bir çıkış yapan Gökhan'ın ve bu sene parlak bir sezon geçiren Sivassporlu Abdurahman'ın bir kenara koyuyorum. BJK'li Serdar'dan umutluydum ama o da fos çıktı şimdilik.

Adsız dedi ki...

Volkan Yaman bir anda parladı ve bir anda söndü. Milli takımın sol bekiydi. Hemen unutuldu adam

Dobrowski dedi ki...

Hakan Balta baltaladı onu.. Evet ya o adama ne oldu. Serbest vuruştan bi iki maç gol atınca herkesi gaza getirmişti. Hakan balta gibi kazma milli takıma kadar çıktı bu çocuk ne alemde antalyada kumun üzerinde maçlarımı izliyor kimbilir..