26 Haziran 2008 Perşembe

Biz Buyuz


Şampiyon olabileceğimizi son maçta oynadığımız futbolla gördük ve en çok buna üzüldüm. Demek top oynayabiliyormuşuz. Gökhan Zan bile iyi oynadı dün akşam. Tek kale oynayıp 3 gol yedik. Futbol tanrıları önceki maçlarda bize fazla mesai yaptıklarından artık yanımızda değillerdi. Şut üstüne şut çekip, Almanları rencide ettik. Her topa saldırdık her topu biz kazandık. Sabri ilk golde armut gibi kaldıysa da ikinci yarı Podolski yi rüzgarıyla etkilemiş, peşinden koşturup durmuştur. Kazım Kazım annesinin dediği gibi iki kişilik oynadı ama sadece ilk yarı.

Hamit in eline su dökemez hiçbir alman futbolcusu. Böyle yetenekli bir futbolcumuz var. Almanlar boşuna ağlamıyor ”Türkleri biz yetiştiriyoruz ama Türk milli takımını seçiyorlar” diye.

Ayhan’ı ekranda epeydir futbol oynarken görmüyorduk girdi takır takır oynadı.

Mehmet Topal çok iyi oynadı. Bir defans oyuncusu olarak iyi pas yapmanın ne kadar avantajlı olduğunu gösterdi bize. Attığı birkaç uzun top ve Gökhan ın ayağına top geldiğindeki telaşı onda görmedim. Elbet bazı hataları oldu ama kaç senedir defansta oynamayan bir adamdan daha ne bekliyoruz..

Uğur Boral bu maçta bana İbrahim Üzülmez i hatırlattı, onun gibi koştu sol tarafta delicesine.

Orta sahada Ballack'ı göreniniz oldu mu?

“Atarsa Semih atar” efsane bir slogan oldu. Finale çıksak belki de gol kralı bile olabilirdi. Yine son dakikalarda bir gol attı yüreğimizi zıplattı. Almanlar Hırvatlar veya Çekler gibi yıkılmadı bu gol sonrası, önceki maçlar onlara referans olmuş adeta bizim gol atacağımızı bilir gibiydiler. Dedim ya bizim Tanrılarımız önceki maçlarda fazla mesai yapmışlar yanımızda değillerdi. Bu maç en iyi hatta tek iyi oynadığımız maçtı ve bu maçta elendik. İşte biz böyle dengesiziz. Kimsenin şaşırmaması lazım.

Adama sorarlar; “Kötü oynarken tur atladığına inanıyorsun da , iyi oynarken elendiğine mi inanmıyorsun” diye. *

*Teşekkürler Nasrettin Hoca

Hiç yorum yok: