26 Mayıs 2008 Pazartesi

Türkiye - Uruguay ..


Milli Takıma Fatih Terim yüzünden azda olsa uyuz oluyorum. Öncelikle bi önyargım var bununla başlamak isterim. İnsanın kendini bilmesi kadar güzel bişeyde yoktur hani.

Portekiz milli takımına benzediği için Uruguay'ı seçtiğini söylemişti Fatih Terim. Uruguay'daki 9 numara giyen Luis Suarez tek başına savunmayı dağıttı. Aynısını Portekiz maçında Ronaldo'dan bekliyorum. Emre Aşık oynarsa o maçta Ronaldo'nun sakatlanması muhtemel. İnsan azmanı arkadaş Emre Aşık, rakibine öyle bir giriyorki hele 2. yarı öküzlemesine daldı adamlara.




Yıldıray'ın dünya şampiyonasında en fazla faul yapılan oyuncu olmasıyla doğru orantılı olan rakibe zorla faul yaptırışı sonunda Nihat'ın attığı gole kadar bir tek pozisyonumuz buna rağmen 2 golümüz vardı. Üstelik rakip 5-6 korner kullanmış biz orta sahada derler ya "iki pas yapamıyoruz" öyle b.ktan oynuyoruz yani. Spor yazarları yine Hakan Şükür olmalıydı tarzında laflar edecektir. Bu kadar kötü hücum eden hatta ilk yarı hiç hücum edemeyen ki golde attık bir takıma, spor yazarlarıda yazacak başka şey bulamıyorlar hak vermek lazım bildikleri bi Hakan Şükür..





Yaptığımız ofsayt taktiğine uyum göstermeyen Hamit'e kimse laf etmesin. Adam Bayern Münih'te orta sahada oynarken bi anda defansın sağına kaydı. tsubasa mı bütün sezon orta saha oyna iki haftada defans ol .. İnanın Fatih Terim'i alkışlamak istiyorum, başarsın istiyorum ama tek alkışladığım(!) malum isviçre maçında millete gider yapmasıydı.


Son dakikada Mehmet'in şutu güzeldi ama gol olmadı. O şut gol olsaydı belkide kimse bu kadar üstüne gitmeyecekti milli takımın ama yinede bizim futblcularımız yazılanlara veya yazılacak olumsuz şeylere çok kafa takıp gaza geliyorlar. Hırsın kurbanı olmazsak belki şe yarar bu maçlar.

Hiç yorum yok: