28 Eylül 2008 Pazar

Allahın Sopası Yok!



Maç öncesi bizi en çok üzen olay Köfteci Adalının kapalı olmasıydı. Uni-Kostad Ankara olarak önceki maçlardaki maratona giriş çıkışlarda ve içerideki tatsızlıklardan sonra kale arkada rahat rahat maç izleme kararı almıştık. Çokta rahat sanki evde ntvde maç izliyor gibi oldu.

Maça bizi şaşırtacak kadar iyi başlamıştık. Tek kale oynuyorduk. Semavi, Messi edasıyla çalımlar atıyor biz tribünde "yok artık!" diye bağırıyorduk. Serdar yine Bursa maçlarının gazını almış koşuyordu. Bursa iki pas yapıp bizim orta sahayı geçiyordu. Yine böyle bir atakta defansın büyük mallığıyla golü yedik. Bundan önce soldan bir pozisyonları vardı orda arka direkteki eleman dokunsa daha önce 1-0 olacaktı. Yine defans uyuyordu. Sağ ve Sol bekimiz bok gibi arkadaşlar. Takımın ağzına sıçtı Serkan. Maç boyunca orayı yolgeçen hanı gibiydi. Bu serkan'dan topçu yapmaya çalışan hakkında da iyi şeyler düşünmüyorum. Bursanın golünden sonra hemen cevap verdik. Taner'în organizasyonunda Serdar kafayla koydu çocuğu.. Ardından yine defansın tribündekiler gibi izlemesiyle bir gol daha yedik. Artık isyan ediyordum tribünde. Bu kadar kolay gol yenir mi?! yeniyor işte... uyuz olmuş ve idrar torbamın dolu olmasıyla, 44. dakikada "tuvaletler dolmadan gideyim" diye düşündüm. Tam giderken skorboarda baktım 44 diyordu. Aklıma gelmedi değil. Tam pisuvara dönmüş işlemi gerçekleştirirken "GOOOOOOOLLL!!" . Yine olmuştu. Ankarada gençler maçında yine aynı şey olmuştu. Yine ben tuvalete gidip Jestro'nun attığı golü görememiştim. Bundan sonra her 44. dakikada tuvalete gidicem kesin gol atıyoruz :)

Kemal neden gelmiş bu takıma! hoca neden tutar bu adamı. Yılmaz Vural'ın ilk işi bu herifi falakaya yatırmak olmalı. Resmen yürüdü sahada. Her topu kaptırdı. Götünü kaldıramıyor.


2. yarı hiçbir bok oynamadı takım. Bursa tek kale oynadı. Hakettiler maçı. Ancak bunu 88de oyuna girip, 90da Romaşenko'nun serbest vuruştan çatala atması gerekmiyordu. En çok koyan o oldu!

Yeni hocamız Yılmaz Vural. Tipik anadolu takımı tablosu içerisinde bakalım neler yapacak. Genel görüş "Döve döve oynatır". Temennim bu. Başka türlü olmayacak gibi geliyor.

Başlık nerden geliyor derseniz. Engin hocayı istemeyen topçular o gidince bu kadar saldırdılar. Ama allahın sopası yok. Son dakikada gösteriyor yüzünü..

4 yorum:

şiirler dedi ki...

19 yıldır maçlara giden bir Bursasporlu olarak severim kocaeli deplasmanlarını, diğer anadolu maçlarında "deplasman havası" yoktur fakat kocaelide güzel bir hava vardır. ateşli bir topluluk varsa da yeterli sayıda değil bence. ve organize olma konusunda sıkıntılar var. bizim 2. lige düştüğümüz sene takımda "erol bulut, sertan eser, erman güraçar, tuna ve hatırlamadığım bir kaç "istanbulda misyonu bitmiş eşşek" vardı ve düşmüştük. kocaeline bakıyorum da, ahmet dursun, serdar topraktepe, serdar kulbilge, kemal aslan, musa büyük vs.. heyecanını yitirmiş bir sürü kaşar var ve bunlardan bir yol olmaz hocam.

engin ipekoğlu iyi bir insan ve hocadır ama topçular istemedi demekki.

bundan sonraki maçlarınızda başarılar..

mgaltan dedi ki...

ortasaha olmaksızın ne hücumlarımız istediğimiz kadar etkili olabiliyor ,zaten kötü olan savunmamıza gol atmak için de 3 pas yeterli hale geliyor. Yılmaz hoca devre arasına kadar orta sahayı mı kalabalıklaştırır yoksa elindeki malzeme dahilinde orta sahadaki başka alternatif isimleri mi koyar bilemem ama bi şekilde takmımımıza bir orta saha kurgusu oluşturması lazım orta sahasız olmuyor.Devre arası transfer döneminde de çok açık ki iki tane adam gibi bizi sırtlayacak orta sahaya ihtiyacımız var ama gürkan yönetimine güvenmiyorum bu konuda hele ki muammer çelik de gittikten sonra...

mgaltan dedi ki...

maçın saha dışı yorumuna gelince,maç öncesi beni en çok üzen ise adalının kapalı olmasının yanı sıra batunun iftarlık ayranıma oturup onu patlatması benim de bu sesi top patladı sanıp sonradan dumur olmam oldu :)) maç esnasında saçma sapan bağıran (ÖR:takım yenikken çıldır çıldır dediler) son dakikada gol yedikten sonra otomatik olarak "yönetim istifa"ya başlayan,hatta bu konuda hazırlıklı gelip pankart bile açan,saçma sapan bağıran paşa beni cidden çok güldürdü.

Dobrowski dedi ki...

merdümgiriz - Bursa ile ne kadarda ezeli bir rekabet gözüksede, ben hep severim bursayı. en azından süper ligde olması gerekenlerden biri. taraftarı var, altyapısı var, şehir takımı v.s.
bizim tribünün organize konusuna gelince en organize hallerimiz yaşanıyor ama tribün içinde çekememezlikler gerilimler olduğundan olabilir. yakında patlak verir.

"istanbulda misyonu bitmiş eşşek"lere gelirsek haklısın ancak Serdar Topraktepe bu maçta şaşırttı beni. koştu :)

sizede başarılar.

gökay - batunun senin ayranı ziyan etmesini nasıl unuturum. adam zart diye oturdu. askerliği hala unutamayan emre sipere yatmaya kalktı heheh