25 Mayıs 2010 Salı

O bir Kocaelisporlu; Ege Görgün




"Taraftarlık sadece takımınız kazanınca desteklemek, sadece süper ligde olunca desteklemek değildir. yada takımınız küme düştüğünde artık birinci ligden yeni takım tutmak değildir.."

program burada mevcut

24 Mayıs 2010 Pazartesi

Altay - Her sene aynı film





Yeter artık her sene playoff oynayıp ya penaltılarla ya uzatmada yenilip kahrolan taraftara üzüldüm yine. Öğrencilik yıllarında 19 mayıs stadında desteklemeye bile gitmiştim playofflara. en sempatik gelen takımdı playofflardaki.
şimdi konyaspor çıktı, umarım bizim gibi bütün gudubetleri toplayıp eşek yüküyle para verip bütün takımı baştan kurmaya kalkmazlar. Adana, Karşıyaka, Altay, Konya hangisi çıksa kötü takım-taraftarı olmayan boş tribünlere oynayacak, belediyespor - olmayacaktı.

Güvenç Kurtar ise bir sezonda yine 2 takımın kaderiyle oynamış oldu. Bahtsız bedevide diyebiliriz.

23 Mayıs 2010 Pazar

Neler oluyor bize.?!



Serhan Gürkan - Muammer Çelik
Neler oluyor?

20 Mayıs 2010 Perşembe

Aşk-ı Memnu Terry ailesi

John Terry nin kardeşi Paul Terry ingilterenin alt liglerinden birinde futbolcu. basında yazdığına göre takım arkadaşının nişanlısıyla yatıyormuş. armut dibine düşer. baba kokainman, abiyle kardeşinde orospu çocuğu çıkması gayet normal. aileinn hayatını dizi çekseler fena reyting yapar.

16 Mayıs 2010 Pazar

Sezonun Özeti


Bu fotoğraftır aslında sezonun özeti. Sezon başlamadan önceki kampta çekilen şu fotoda Serdar'ın önündeki sezonu gördüğü, sezon öncesinden çöktüğü geliyor aklıma. hiç umudu yok gibi yığılmış kalmış. kaybedenler klübünün farkında olan tek üyesi gibi. nasıl bi tezatsa saha içinde en çok çırpınan yine kendi olmuştur. Bi adam bi takım için sadece başarılarla efsaneleşemez. başarısız olunan bi sezon, başarısız rekorlarla tarihe geçerek kapatılan bu sezonda kendini paralayan adam Serdar..!

ayrıca ne kadar mükemmel (!) yönetildiğimizi gösterir istatistiklerde var. Sezonu 4 teknik adam ve 42 futbolcuyla kapatmışız. plakayı tutturalım demişler heralde ama bi tane kaçmış aradan.
Kafasını direklere vuran Fevzi'yi getirenleri alkış(!)lıyorum. 4 maç oynayıp 8 gol yedi. son maçınıda burda anlatmıştım. kale arkasında ısınan Cem Sinan'ı çağırıp "git metin'e söyle ısınsın ikinci yarı kaleye o geçecek" demişti.

Serhan Gürkan yönetimindeyken "bize 'amatörsünüz' diyenler utansın" diye açıklamalar yapmıştı Muammer Çelik. Yazık ki aynı mantık devam ediyor.

11 Mayıs 2010 Salı

İçimizdeki oçler




Hayatımda bir kere kendi takımımın maçını deplasmanda rakip takım taraftarlarıyla beraber izledim. Ankaragücü maçıydı. Ankaraya önceden gidip öğrencilik yıllarında aşındırdığımız sokaklarda gezmek, aşık olduğumuz, sarhoş olduğumuz mekanları gezmeye diyerek. Maç günü bilet almaya gittiğimizde tüm biletler izmit biletixten alınmış dediler. bilet kalmamıştı yani. ne yapsakta girebilsek içeri derken, bizim tribün girişi önünde belki kapılar açılır veya bi bilete iki kişi gireriz diye beklerken polis jopları havada biz önde kaçıp gittik. kendimizi ankaragücü numaralı tribününde bulmuştuk. en son ne zaman bi stadda numaralı tribüne girdim hatrlarmıyorum.! belki bir 23 nisanda veya 19 mayısta. işte hayatımda ilk defa bu şekilde rakiplerle beraber maçı izledim.
hafta sonu izmitte yapılan şerefsizliği yapmadım asla. yaparsamda çok afedersiniz, asın beni taşaklarımdan.
kendi taraftarının yanına 20 lira fazla para verip gidemeyen rizelilerle doluydu maraton tribünü. maç başlamadan önce koşu pistinden yürüyerek gittiler rizespor taraftarlarına ayrılan bölüme. şaka gibi lan..! düşünsenize galatasaray -fener maçı var. 50 kadar fenerli galatasaraylılarla aynı tribüne giriyor. sonra etrafta ne polis var ne görevli. o elli kişi sahaya iniyor, yürüyerek geçip gidiyorlar karşı tribünlere. hatta stadyum içinde cebinden çıkardığı formasını giyiyor bir kaçı. işte aynını yaşadım hafta sonu. madem bu kadar çok seviyorsun memeleketinin takımını be şerefsiz adam. adam gibi girseydin kendine ayrılan kısma. o formayı götüne sokmasaydın keşke.
Hacettepe denen takımın düşmesi tribün açısından iyi oldu diyeceğim ama böyle taraftarları görünce keşke yenseydik şunları.

ayrıca kocaeli de ne kadar yönetici siyasetçi v.s. varsa alayı rizeli çıktı be. maçı satın almak için bütün rizeli belediyecisi, siyasetçisi izmite akın ettiler..
Murat Hacıoğlu eli belinde gezdi bütün maç boyunca, olan benim gırtlağa oldu bende maç boyunca ona küfür ettim. anca bugün normal şekilde konuşabiliyorum ve hatırladıkça yine küfür edebiliyorum..

9 Mayıs 2010 Pazar

Sevdanın Ligi Olmaz..!



Bu sezonki son maç. Yenersek rizespor düşecekmiş, belediye başkanının memleketi olduğundan yenip düşürmemiz lazımmış. Ulan hiç demiyorsunuz mu rizeli adamın ne işi var burda belediye başkanı oluyor? kendi içinizden bi adam çıkaramıyorsunuz demekki. o zaman rize belediye başkanınn gelip izmitte lobi yapması boşuna değil. maçı rize alır basar bize gider. zerre umudum yok. şu ruhsuz ibneleri gördükçe taraftar takım yapıp çıksa daha onurlu mücadele eder.
dağ tarafı kale arkaya girecek kocaelisporlular yine terörist muamelesi görecekler polisten. dağ tarafı kale arkanın yarısı kocaelispor taraftarına ayrılmış olmasına rağmen, deplasman seyircisinden uzaklaştırmak için üstünüze üstünüze gelir polisler "geç lan kenara" diye bağırır. biletinde yazan numaraya oturma saçmalığını yeri geldiğinde kullanan dangozlar sizi maraton tribünü tellerine yapıştırır. belki bu maç komple dağ tarafını rizelilere verirler sizi staddan bile atabilirler. polis terörü devam ediyor izmitte..!

Hertha Berlin maçını izlerken tribünlerin doluluğunu gördünüz mü bilmiyorum. işte asıl orada sevdanın ligi olmaz.. açtıkları pankartlarla anlatmışlar olayı
WAHRE LİEBE KENNT KEİNE LİGA!(Gerçek Sevgi Lig Tanımaz!)
biz burada 3-5 kişiyiz. zaten insanlar çapulcu ayyaş olarak görüyorlar. Varsın görsünler koy götüne.